Etichete

, , , , , , , , , , , , ,

Consemnez aici cele încifrate pe carapacea plată de broască țestoasă  pe care mi-a adus-o un bătrân pește scrib călător. Scrierea este fragmentată și am exclus, prin reducere la absurd, inscripțiile pe care nu le-am înșeles. Redau ideile parțial, așa cum au rămas după eliminare.

Din întuneric a ieșit întîi Bumba, Zeul Melc al Așteptării. Era palid și slab, îi era rău, nu îi priau nici întunericul nici singurătatea. Se spune că el a avut primul ideea creației pentru că îi era frig dimineața. …. lumea s-a născut din slăbicinea unui zeu.

Pe urmă a sosit Kanaloa, zeul pește care locuia în soare . A venit alunecând pe curcubeu, însoțit de primii nori și câteva picături de ploaie curioase să experimenteze căderea.

Perun era zeul  Foc al Tandreții, lui îi plăceau foarte mult copiii pe care prefera să îi coloreze în roz.

Pentru că nimeni nu mai credea în el, Ganesha obosit și își pregătea  bagajul. La plecare urma să ia în el câteva suflete să-i țină de foame.

Mai erau și zei fără vreo ocupație precisă, unii aduceau veștile bune și îi protejau pe hoți.

Alții deveniseră ghizi pentru cei însetați și căutau fântâni cu lapte intergalactic.

Toți erau zei flexibili și rezistenți, nu aveau nevoie decât să fie periodic șterși de praf, altfel se ștergeau singuri de pe fața planetei. Așa arătau când erau murdari , ca niște stalactite înșurubate în mișcarea de rotație.Muritorii erau satisfăcuți, aveau, în sfârșit, niște protectori de treabă, zei puternici și binevoitori la care se puteau ruga formal, printr-un email. Zeii erau programați să fie mulțumiți și să le răspundă printr-un mesaj în formă de monadă: „Se va rezolva, tu ești cea mai bună creatură posibilă. Numai de tine am fost înstare.”

Judecata era întotdeauna scurtă și dreaptă. Nu trebuia decât să găsești o scuză simplă: „Nu am fost un om prea bun pentru că m-am născut într-o familie săracă, într-un oraș sărac, într-o țară foarte săracă”. Și ei te înțelegeau și te lăsau cu scuzele tale și cu nemurirea ta de duzină.

Când vroiau să fie singuri, oamenii se înfășurau în ei înșiși și deveneau invizibili.

La fel și caii…

Statuile zeilor au fost ridicate din  cupru, aluminiu, răşină de Pierre Matter