Etichete

, , , , , , , , , ,

Pentru o cosmetică interioară, iată o alternativă ieftină și la îndemână în vederea modificării stărilor de conștiință, fără chimicale și fără înălbitori.

Ilustrațiile din  Armamentarium chirurgicum,  Johannes Scultetus (1655), arată cum se face o trepanație (stânga) și setul de instrumente necesar (dreapta)

Spre deosebire de lobotomie, trepanația ,  poate fi excutată rapid, acasă, de preferat în fața oglinzii. În 1965, medicul olandez Bart Huges a efectuat operația de trepanare asupra lui însuși folosind un burghiu electric și un bisturiu. Bineînțeles după ce si-a administat un ușor anestezic local.  A fost declarat schizofrenic dar asta nu l-a împiedicat să devină celebru.  El are foarte mulți adepți care și-au efectuat autotrepanarea sau au fost ajutați de prieteni să-și elibereze conștiința. Toți declară că odată ce și-au deschis craniul micile impedimente ale cotidianului, angoasele, depresiile, anxietățile au dipărut lăsând loc unei depline și profunde înțelegeri a Întregului.


Bart Huges în timpul operației

Probabil după operație sau într-o scurtă pauză foto.

Teoria lui Huges are la bază convingerea că nivelul și starea conștiinței se modifică în funcție de poziția creierului față de inimă. Conștiința sterilă a omului modern este pusă pe seama poziției bipede, de la care putem abdica temporar în favoarea statului în cap.
De asemenea, medicul olandez a fost primul care a observat că ființele umane vin pe lume cu craniul deschis, „desigilat”. Odată cu închiderea fontanelei ni se închid și perspectivele, pierdem starea originară a conștiinței, uniunea cu universul etc. Soluția simplă și la îndemâna oricui este executarea unei găuri în cutia craniană, operație care nu ar trebui să dureze mai mult de 45 de minute. Imaginația, creativitatea, stările euforice și siguranța de sine, toate vor reveni la normalul edenic.