Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , ,


S-a născut într-o vreme când oamenii nu erau atât de preocupaţi de ei înşişi,ceea ce îi făcea mai simpli şi cât de cât simetrici. A trăit suficient pentru a fotografia 6000 de fulgi de zăpadă, complet diferiţi unul de celălat. Era prieten din copilărie cu un microscop şi învăţase de la el să îşi ţină respiraţia minute întregi prelugind astfel respitaţia fulgilor. Cel mai lung timp de expunere a fost de 8 secunde. Expus astfel, fulgul fotografiat a avut timp să redacteze o listă a dorinţelor şi să autentifice o copie conform cu originalul. Când a ajuns la al 4678 lea cadru omul fulg a înţeles că nici una dintre dorinţele primului fulg nu era realizabilă. Toate presupuneau, exlicit sau implicit, existenţa unei ierni de apoi şi a unui fulg mântuitor. Deşi era un pic deprimat, Omul Fulg a organizat o expoziţie cu portretele fulgilor pe care îi întâlnise. A pregătit din timp diapozitivele, băuturile şi aperitivele. Seara expoziţia a avut şase vizitatori şi toţi au fost de acord că pe chipurile fulgilor se putea citi motivaţia şi hotărârea, erau nişte figuri extrem de expresive. La final Omul Fulg a organizat o conferinţă de presă demonstrând o extremă luciditate:

„Under the microscope, I found that snowflakes were miracles of beauty; and it seemed a shame that this beauty should not be seen and appreciated by others. Every crystal was a masterpiece of design and no one design was ever repeated., When a snowflake melted, that design was forever lost. Just that much beauty was gone, without leaving any record behind.”


În timpul verii, Omul Fulg se ocupa de studiul picăturilor de ploie şi mai ales de rouă. Dar cel mai extravagant lucru pe care l-a făcut Omul Fulg a fost să existe în realitate: Wilson Bentley(1865–1931) a fost primul fotograf al fulgilor de zăpadă.