Etichete

, ,

Iată ce lipsea din România, un bust al morunului adică BUSTUL unui membru al familiei sturionilor,”cu corpul masiv, gros, ajungând până la lungimea de 4 m, cu capul mic, cu botul triunghiular, apreciat pentru carnea și icrele lui negre (Huso huso)” . De ce ar trebui ca o asemenea creatură sa aibă un bust? Pentru ” conştientizarea copiilor” cică. Deci, un ochi ager a obsevat ca puștii nu prea sunt conștienți de existența morunului. Corect, una dintre marile carențe ale generației viitoare a fost rezolvată, să vedem ce se va întâmpla cu restul. Probabil tot niște busturi ale exprimării corecte în limba maternă,bustul tablei înmulțirii, împărțirii etc. Că veni vorba de limba română, cuvântul ”bust” desemnează partea superioară a corpului. Proiectul prevedea numai jumătate de pește?
Din câte se pare nu, peștele este în mărime naturală, surprins într-o pasă senzual-ludică: ” Va fi aşezat orizontal, uşor ridicat în partea anterioară, cu gura semi-deschisă, uşor vizibilă dintr-o parte.” Perfect stăpân pe farmecele sale aș zice. Hmmm, oare copiii ar trebui să conștientizeze și asta? Era un morun sau o moruniță?
Prevăzători, cei care s-au ocupat de proiect au avut grijă ca morunul să fie luminat corespunzător: ”Va fi iluminat adecvat, sursa de energie ar trebui să fie soarele. Suma alocată pentru acest proiect a fost de 20.000 de euro.”